Om oss

Hitra historielag har som mål å formidle kunnskap om små og store hendelser og personligheter som har preget Hitra til å bli slik som vi er i dag.  Laget er ungt, det ble stiftet i 2007.

Laget skal fremme interessen for slekts- og lokalhistorie og kulturvern, samle inn og ta vare på alt som har betydning for Hitras historie og som kan fortelle om folks livsvilkår gjennom tidene.

I en hverdag med store forandringer og omstilling, er det blitt enda viktigere å få samlet lokal historie og lokale bilder for kommende generasjoner. Gjennom årboka «Skarvsetta», bøker, kildeskrifter, møter, foredrag, diskusjoner og utstillinger, ønsker vi å bidra til å ta vare på kunnskapen om vår historie.
Hitra historielag består av frivillige tilsluttede medlemmer med interesse for egen historie, som bruker av sin fritid for å bevare kunnskap om vår fjerne og nære fortid. Gjennom medlemskapet treffer du mange personer du kan dele felles interesse for lokalhistorie med.

Hitra Meieri, 1961

Børøysundet i gamle dager