Samler inn gamle Hitra-bilder

Hitra historielag jobber med å samle inn gamle bilder. Bilder som lånes blir avfotografert eller scannet og lagt inn i historielagets bildebase.

 -Vi ønsker å lage en åpen bildebase der alle har tilgang, med gamle bilder og lokalhistorie fra Hitra. Vi er i gang og har allerede en del bilder lagt ut på nettsida www.hitrahistorielag.no, forteller lagets leder, Svend Sivertsen. Vi ønsker å ta vare på gamle minner som folk måtte ha i gamle album eller finnes i esker på loft og i kjeller etter en generasjon som snart er borte. Og det er denne generasjonen som ennå kan fortelle oss litt nærmere om bilder og historier knyttet til steder og personer. Historielaget legger en lav terskel for å få fram bilder og historier. Vi har en lett blanding av gammel og nyere historie, men alt er lokalhistorie, verdt å ta vare på, sier Sivertsen.

Nå planlegger historielaget en "bildekveld" på Fjellvær Gjestegård fredag 10. august. -Vi håper og tror det er både fastboende og ikke minst feriefolk som er heime og nyter sine feriedager i godværet, som sikkert har noen gamle bilder liggende. Ta dem med og vis dem til oss.

-Vi vil vise et knippe bilder fra diverse steder og situasjoner, og så samle inn historier omkring dette. Vi håper mange vil benytte anledning til å stikke innom og gjerne ta med egne bilder. Det er mange feriefolk på øyene, og alle inviteres. Har dere bilder så er historielaget interessert i avfotografering (scanning) og i navn og historier knyttet til bildene. Det er en viktig del av lokalhistoria vår, sier Svend Sivertsen.

Han anbefaler å gå inn og ta en kikk på www.hitrahistorielag.no. -Ta gjerne kontakt med historielaget om bilder, eller at det er ideer til artikler. Det er eget kontaktskjema på nettsida til historielaget som kan benyttes, legger han til.